Villkor för akut jour

 Vår joursupport är tillgänglig dygnet runt för dig som använder ES Kassasystem (standard). Jouren är aktiv utanför ordinarie arbetstimmar för ES Kassasystems kundtjänst (ordinarie öppettider är helgfria vardagar 09:00 – 17:00). För dig som använder ES Kassasystem Light är jouren inte tillgänglig, varvid en startavgift om 1000 SEK debiteras om joursamtal inträffar. Se nedan bilder för att kontrollera om du använder ES Kassasystem Standard eller ES Kassasystem Light.

Jouren finns för dig som har ett akut tekniskt problem med ditt kassasystem utanför ordinarie arbetstimmar. Ärendet måste innebära att du inte kan använda ditt kassasystem vid det tillfälle uppringning sker.

Vad som definieras som ett jourärende är subjektivt för varje enskild inringare, men grundförutsättningen för ett accepterat jourärende är problem som innefattar tekniskt fel orsakat av kassasystemet.

Exempel på de vanligaste tekniskt godkända jourärendena är följande:
• Ingen kontakt med integrerad kortterminal
• Ingen kontakt med kontrollenheten (svarta lådan)
• Kvitto/bong skrivs inte ut
• Licensen har löpt ut (vänligen kontrollera först internet och att samtliga fakturor är reglerade)

Exempel på de vanligaste icke-godkända jourärendena är följande:
• Felaktiga dagsavslut p.g.a. handhavandefel
• Problem med internet
• Uttag av rapporter (t.ex. månadsrapport)
• Ändring av priser
• Uppläggning av nya artiklar
• Installation av ny eller utbytt kortterminal

Ovan nämnda är endast exempel på ärenden som inte accepteras jourtid. Är ärendet absolut akut för verksamheten trots att ärendet inte definieras som ett tekniskt fel orsakat av kassasystemet tas en startavgift om 1000 SEK ut för första halvtimmen.

Många ärenden kan du med enkla medel avlösa på egen hand genom t.ex. omstart av kortterminal och/eller kassadator. Du hittar även oftast alltid svaren på de vanligaste frågorna i vår kunskapsportal:

www.eskassa.se/kunskapsportalen 

Kontrollera om du använder Standard eller Light

Det är enkelt att avgöra om du använder ES Kassasystem Standard eller ES Kassasystem Light genom att starta upp kassasystemet och kontrollera licenstypen direkt efter inloggning. I mitten av skärmen synes rubriken “Licens” och däri “Licenstyp”.

För dig som använder ES Kassasystem Light och är i behov utav akut hjälp debiteras automatiskt 1000 SEK i startavgift vid påbörjat ärende. Om du använder Light idag och vill uppgradera till Standard; vänligen kontakta vår kundtjänst under ordinarie arbetstid så hjälper vi dig vidare!

ES Kassasystem Standard:
ES Kassasystem Light:

Varför vi sätter dessa villkor

Jourtid för ES Kassasystem ingår för dig som kund hos oss utan någon som helst tilläggskostnad, varvid vi måste sätta ett regelverk kring hur jouren får utnyttjas av dig som kund för att undvika överbelastning och kötid.

Vi strävar efter att vara Sveriges bästa kundsupport för kassasystem och för att vi ska uppnå detta måste vi ha möjligheten att kunna hjälpa de kunder som upplever akuta tekniska fel omgående. Ett akut tekniskt fel som innebär att man inte kan använda sitt kassasystem kan vara mycket stressigt för en kassör som har kunder i verksamheten, varvid omgående assistans utan väntetid är nödvändig.

När samtal inkommer jourtid för ärenden som inte är akuta för verksamheters fortsatta produktion så tar detta tid ifrån de kunder som behöver akut assistans. Att fördröja denna assistans kan potentiellt resultera i stora försäljningsförluster. Vi vill således hålla jourtelefonen så öppen som möjligt för att du som har ett akut tekniskt problem ska kunna få tag på oss direkt! Vi ber således dig som inte har ett akut tekniskt problem att vänta tills vår ordinarie kundsupport öppnar nästkommande vardag kl 09:00. 

Vid frågor kring detta är du välkommen att kontakta oss under ordinarie arbetstid via telefon på 08 – 410 509 90, alternativt via e-post på support@eskassa.se.