Sammankoppling med Fortnox

Sammankoppling av Fortnox med ES Kassasystem sker genom www.dinkassa.se. Vid uppsättning av molntjänsten Dinkassa.se får du ett användarnamn och ett lösenord. Dessa använder du för att logga in och sedan sammankoppla Fortnox med ditt ES Kassasystem.

1. Logga in på www.dinkassa.se med användarnamn och lösenord som du fått av ES Kassasystem’s kundsupport.

2. Tryck på fliken “Administration” och sedan “Integrationer”.

3. Tryck på knappen “Hantera” till höger om den kassalicens du önskar sammankoppla med Fortnox. Notera att det kan finnas fler kassalicenser på samma konto. I dessa fall måste sammankopplingen med Fortnox ske på varje enskild kassalicens.

4. Tryck på fliken “FORTNOX” och välj därefter “Skapa koppling”. Notera att du i din webbläsare måste tillåta “popups” eftersom Dinkassa.se öppnar en popup-ruta. Detta gör du vanligast till höger om adressfältet i din webbläsare.

5. Ange din e-postadress och ditt lösenord till Fortnox och välj “Logga in”. Tryck därefter på “Godkänn behörighet”. 

6. När kopplingen är skapad kommer du att komma tillbaka till Dinkassa.se. Tryck på fliken “FORTNOX” igen.

7. Tryck på “Testa uppkoppling” och därefter på fliken “FORTNOX” igen. Kontrollera att du ser texten “Uppkopplingen lyckades!”. Ser du inte denna text; vänligen kontakta ES Kassasystem’s kundsupport.

8a. Kryssa i “Överför Z-rapporter som verifikationer till Fortnox” och ange startdatum för överföringen. Var noga med att skriva datumet som “åååå-mm-dd“. Inga andra format kommer att accepteras. Välj därefter verifikationsserie för Z-rapporterna och tryck sedan på “Spara”.

8b (EJ OBLIGATORISK). Önskar du även att synkronisera fakturor; bocka i “Överför fakturor som ordrar till Fortnox” och ange sedan startdatum för överföringen inklusive standard betalningsvillkor för samtliga fakturor. Tänk på att fakturor från ES Kassasystem exporteras som ordrar till Fortnox.

Kryssa inte i rutorna för synkroniseringen av kunder eller artiklar utan att först kontakta ES Kassasystem’s kundsupport. Ikryssande av dessa rutor kan vara skadligt för din verksamhet om det inte hanteras på rätt sätt.

Nu är sammankopplingen klar och överföringen kommer starta från det angivna datumet.