Visma eEkonomi

Sammankoppling av Visma eEkonomi

Sammankoppling av Visma eEkonomi med ES Kassasystem sker genom www.dinkassa.se. Vid uppsättning av molntjänsten Dinkassa.se får du ett användarnamn och ett lösenord. Dessa använder du för att logga in och sedan sammankoppla Visma eEkonomi med ditt ES Kassasystem.

1. Logga in på www.dinkassa.se med användarnamn och lösenord som du fått av ES Kassasystem’s kundsupport.

2. Tryck på fliken “Administration” och sedan “Integrationer”.

3. Tryck på knappen “Hantera” till höger om den kassalicens du önskar sammankoppla med Visma eEkonomi. Notera att det kan finnas fler kassalicenser på samma konto. I dessa fall måste sammankopplingen med Visma ske på varje enskild kassalicens.

4. Tryck på fliken “VISMA” längst ned och välj därefter “Skapa koppling”. Notera att du i din webbläsare måste tillåta “popup” eftersom Dinkassa.se öppnar en popup-ruta. Detta gör du vanligast till höger om adressfältet i din webbläsare.

5. Ange din e-postadress och ditt lösenord till Visma Online och välj “Logga in”. Tryck därefter på “Tillåt”. Var noga med att inte kryssa ur någon av kryssrutorna.

6. När kopplingen är skapad kommer du att komma tillbaka till Dinkassa.se. Tryck på fliken “VISMA” igen.

7. Tryck på “Testa uppkoppling” och därefter på fliken “VISMA” igen. Kontrollera att du ser texten “Uppkopplingen lyckades!”. Ser du inte denna text; vänligen kontakta kundsupport.

8. Kryssa i “Överför Z-rapporter som verifikationer till Visma” och ange startdatum för överföringen. Var noga med att skriva datumet som “åååå-mm-dd”. Inga andra format kommer att accepteras. Välj därefter verifikationsserie för Z-rapporterna och tryck sedan på “Spara”.

Nu är sammankopplingen klar och överföringen kommer starta från det angivna datumet.