Hantera presentkort

I vyn “Hantera presentkort” kan du lista och söka alla presentkort som du har sålt i kassan.
ES Kassasystem har en databas som håller koll på alla presentkort som du säljer. Du kan kontrollera saldo och giltighetstid på alla sålda presentkort och dessutom kan du skriva ut ett presentkort med streckkod på kvittoskrivaren som du kan ge till kunden när du säljer ett presentkort. Alternativt kan du ladda ett magnetkort (om du har en kortläsare) och använda detta som presentkort.

För att kunna sälja presentkort måste du först registrera en artikel med specialfunktionen “Presentkort fast pris” eller “Presentkort öppet pris”. Se ”lägg till artiklar”.

Du kan söka presentkort genom att antingen mata in numret i fältet ”Sök” alternativt scanna presentkortet eller dra det i kortläsaren (om du använder magnetkort som presentkort).

Genom att markera (trycka på) ett presentkort och sedan trycka på ”Redigera valt kort” kan du ändra på giltighetstiden för presentkortet. Du kan inte ändra saldot på presentkortet här – det måste du göra genom att sälja ett presentkort i försäljningsmenyn där du kan välja att sälja ett nytt presentkort eller ”ladda” ett befintligt presentkort med mer pengar.

Du kan även lägga till ett nytt presentkort här (registrera numret/magnetkortet) – dock utan att ladda det med pengar. Laddningen sker via försäljningsmenyn.

OBS! Det är bara personal med behörighet ”Admin” som kan lägga till och redigera presentkort. Personal som är inloggade med behörighet ”Moderator” kan även lägga till nya presentkort men kan inte redigera. Personal som är inloggade med behörighet ”Normal” kan bara se och söka presentkort.

TIPS: Det finns även en genväg till ”Hantera presentkort” i försäljningsmenyn om du trycker på ”Fler funktioner” och sedan på ”Presentkort”.